- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropska komisija: Rusija bi trebalo da učestvuje u obnavljanju Ukrajine

Pratite nas
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na zajedničkoj pres konferenciji u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim izjavila je da bi Rusija trebalo da učestvuje u obnavljanju Ukrajine.
„Rusija bi trebalo da plati za razrušavanje i da učestvuje u rekonstrukciji Ukrajine. Zato sa partnerima izučavamo mogućnosti korišćenja ruske državne imovine za ukrajinbske interese“, rekla je šefica Evropske komisije.
U Evropskoj komisiji su ranije izjavljivali da se razmatraju mogućnost korišćenja zamrznute ruske imovine u obnovi Ukrajine, međutim, u Evropskoj uniji ne postoji zakonodavna osnova za takve akcije.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je zamrzavanje ruske imovine u Evropi okarakterisala kao krađu, navodeći, da to nije prva godina da EU cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije.
Ovo pitanje razmatraju i stalni predstavnici zemalja EU. Izvor u Savetu EU je krajem januara za Sputnjik rekao da je tek u toku rasprava o pravnim pitanjima i da će se diskusija nastaviti. On je naglasio da se rasprava o korišćenju imovine odvija kako u pogledu evropskog zakonodavstva, tako i pogledu međunarodnog prava.
Dolari - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Vašington potvrdio: Deo zamrznutih ruskih milijardi biće predat Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala