- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Andrija Mandić kandidat na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori

© Sputnik / Lola Đorđević Andrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
Pratite nas
Jedan od lidera Demokratsog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće kandidat na predsjedničkim izborima.
Ta odluka izglasana je na glavnom odboru Nove srpske demokratije, koji je održan danas.
Mandić je, kako je saopšteno iz NSD, prilikom objavljivanja kandidature istakao da čvrsto vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.
"Ovo je bitka za pomirenje, ovo je bitka svih koji ne žele da Crna Gora bude zarobljenik mafije, kao i onih stranih adresa koje ne misle dobro našoj državi. Mi moramo da vratimo centar odlučivanja o budućnosti zemlje u Crnu Goru. Zato ćemo razgovarati sa svakim čovjekom, u svakoj opštini, da mu poručimo da smo spremni da vodimo našu zemlju naprijed", kazao je Mandić.
Zato je, kako je saopšteno, pružena ruka svima, za jedinstvenu i pomirenu Crnu Goru.
"Pozivamo sve građane koji žele da ova država krene naprijed i izađe iz mržnje i podjela da budu zajedno sa nama na putu pobjede", zaključio je Mandić.
Ovu odluku podržalo je i predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP), na čijem čelu se nalazi Milan Knežević.
Prethodnih dana Predsjedništvo Pokreta Evropa sad je saopštilo da će lider tog političkog saveza Milojko Spajić biti njihov predsjednički kandidat, a ispred Demohrišćanske partije će biti Dejan Vukšić.
Opozicione partije su sinoć u Skupštini imale razgovor o tome da imaju jednog zajedničkog kanditata, sastanku su prisustvovali predstavnici DPS-a, SDP, SD, Liberalne partije i manjinskih stranaka. Kao vanstranački kandidat tog bloka pominje se Milica Pejanović Đurišić.
Predsjednički izbori su zakazani za 19. mart.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala