- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska zauzela povoljnije položaje u pravcu Donjecka, likvidirano preko 100 ukrajinskih vojnika

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne vojne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Ruske snage su u ofanzivnoj akciji u pravcu Donjecka zauzele povoljnije položaje i linije i tom prilikom likvidirale preko 100 ukrajinskih vojnika. Pored toga, Oružane snage Rusije uništile su jedan tenk, tri borbena oklopna vozila, haubicu „msta-b“, borbeno vozilo PVO sistema „uragan“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Pored toga, uništeni su i francuskua samohodna haubica „cezar“ i skladište municije 55 artiljerijske brigade ukrajinske vojske.
U saopštenju se dodaje da je grupa „Istok“ Oružanih snaga Rusije u pravcu južnog Donjecka i Zaporoške oblasti izvela napad na ukrajinske brigade u Ugljedaru, a Kijev je izgubio preko 60 vojnika i 12 vozila, uključujući američki kontrabaterijski radar američke proizvodnje AN/TPQ-37.
Takođe, uništeni su jedan tenk, borbeno vozilo pešadije, dva oklopna transportera i tri automobila, kao i samohodna haubica „gvozdika“, dve haubice D-30 i jedna haubica D-20.
Na području naselja u Sumskoj oblasti uništeni su pogoni za proizvodnju artiljerijske municije za ukrajinsku vojsku.
U pravcu Hersona kod jezera Orlik uništena su dva motorna čamca, haubica „gvozdika“, tri skladišta i likvidirano skoro 10 ukrajinskih vojnika.
Ukrajinske snage su u pravcu Krasnog Limana izgubile skoro 95 pripadnika, a ruske snage uništile su i tri borbena oklopna vozila i automobil.
U pravcu Kupjanska i Timkovki u Harokovskoj oblasti i Novoselovskog u LNR za prethodni dan je likvidirano skoro 30 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva kamioneta, kao i haubica D-20.
Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija grupa Oružanih snaga Rusije izvele su napad na 88 artiljerijskih jedinica ukrajinskih snaga na vatrenim položajima, kao i na ljudstvo i vojna vozila u 131 regionu.
Ruski PVO sistemi tokom prethodnog dana oborili su devet dronova i presreli tri projektila višecevnog bacača raketa „hajmars“, američke proizvodnje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala