- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Nema planova o pregovorima Putina i Bajdena

© Sputnik / Mihail VoskresenskiйPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema planova o pregovorima predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Džozefa Bajdena, te da je za Rusiju sada glavni cilj – specijalna vojna operacija i ispunjavanje njenih zadataka.
„Za sada nema planova o pregovorima Putina i Bajdena. Naš glavni cilj je da se nastavi specijalna vojna operacija, odnosno da se ispune naši zadaci koje je označio šef države“, rekao je Peskov novinarima.
Rusija je specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini počela 24. februara. Predsednik Rusije je rekao da je njen cilj „zaštita ljudi nad kojima je kijevski režim osam godina vršio genocid“, odnosno „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, kao i suđenje svim ratnim zločincima odgovornim za „krvave zločine protiv civila“ u Donbasu.

Novi paket pomoći SAD Kijevu neće promeniti tok događaja

Novi paket pomoći SAD Kijevu je direktan put ka povećanju napetosti i eskalaciji, ali on neće promeniti tok događaja, rekao je Peskov.
„Da, to je direktan put ka povećanju napetosti, povećanju nivoa eskalacije, mi to vidimo, to od nas zahteva dodatne napore. Ipak, još jednom – to neće promeniti tok događaja, specijalna vojna operacija će se nastaviti“, naglasio je Peskov.
Agencija Rojters je ranije, pozivajući se na dva neimenovana američka činovnika, prenela da SAD pripremaju paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 2,2 milijarde dolara, a u njega prvi put mogu biti uključene rakete dva puta većeg dometa od onih koje su isporučivane do sada.
Višecevni raketni sistemi HIMARS koji se sada isporučuju ukrajinskim snagama, ispaljuju projektile dometa 80 kilometara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala