- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Konflikt u Ukrajini - deo globalne borbe za novi svetski poredak

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Događaji u Ukrajini su deo globalne borbe za novi svetski poredak, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.
"To što se danas dešava na ukrajinskoj teritoriji je deo globalne borbe za novi svetski poredak, čije konture su jedva naziru", rekao je Antonov Prvom kanalu.
Po njegovim rečima, SAD nisu raspoložene za diplomatsko rešenje sukoba u Ukrajini.
„Amerikanci danas nisu raspoloženi da diplomatskim putem rešavamo situaciju koja je nastala na teritoriji Ukrajine. Oni otvoreno govore da se ne može stati, mora se ići dalje, moraju da nastave da pune ukrajinsku vojsku raznim oružjem. Čini mi se da je u toku održavanje kontrolisane napetosti u sukobu na ukrajinskoj teritoriji“, rekao je diplomata.
„Amerikanci su svesni da neće moći da pobede, koristeći samo oružje i topovsko meso u vidu ukrajinskih vojnika“, dodao je on.
Administraciju američkog predsednika Džozefa Bajdena ne interesuje Ukrajina kao takva, niti njen narod, objasnio je Antonov.
„(SAD) zanima ima samo jedan zadatak: da šalje sve više i više ljudi na front, da stvara sve više problema Oružanim snagama Rusije, da spreči bilo kakvu pobedu (Rusije) – ovaj faktor će se aktivno koristiti u predizbornoj trci“, istakao je diplomata.
Po njegovim rečima, Rusiji su potrebne čvrste garancije bezbednosti, ali SAD još nisu spremne za dijalog.
"Preduslov za takav razgovor treba da bude odbacivanje antiruske politike, priznavanje naših nacionalnih interesa i obezbeđivanje pouzdanih, čvrstih garancija bezbednosti za našu državu. Kao što vidimo, Amerikanci još nisu spremni za takav razgovor sa nama“, rekao je Antonov.
"Ovde nam na svakom ćošku govore da dijalog neće biti kao pre. Zaboravljaju samo jedno: mi to i ne želimo. Spremni smo za ravnopravan razgovor, praćen uzajamnim poštovanjem. Želimo da zajedno sa Amerikancima rešavamo međunarodne probleme kao stalne članice Saveta bezbednosti i kao dve vodeće svetske nuklearne sile“, dodao je diplomata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala