- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar o slanju 50 miliona sijalica Ukrajini: EU pokazala dno političkog cinizma

CC0 / Unsplash/Dragos Gontariu / Sijalice
Sijalice - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Namera EU da Ukrajini pošalje 50 miliona LED sijalica i objašnjenje da će im to pomoći da uštede električnu energiju je ismevanje zemlje, smatra glavni urednik bugarskog lista „Trud“ Petjo Bliskov.
U decembra je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila da EU zajedno sa partnerima namerava da Ukrajini pošalje ukupno 50 miliona LED sijalica, što može da uštedi jedan gigavat električne energije.
Ministarka ekonomije Ukrajine Julija Sviridenko je ove nedelje rekla da građani mogu da zamene svoje obične sijalice LED sijalicama u poštama. Takva mera će omogućiti da se smanji potrošnja električne energije na sedam do deset odsto u satima kada je najveća potrošnja energije.

Prema rečima Bliskova, takva podrška je pokazala dno političkog cinizma Zapada u obliku evropskih birokrata na temu sukoba Rusije i Ukrajine. Ideju sa zamenom sijalica je nazvao najopakijim podsmehom.

„Najdublji, tihi, podmukli, a potom i krvav sadržaj ovog podsmeha je prevara sa Minskim sporazumima. Njih su, prema priznanju gospođe Merkel, iste birokrate i pisale i povlačile da bi zavarale Rusiju. Najvažnije je da je sve to urađeno na račun ukrajinskog naroda“, izjavio je Bliskov.

Zaključio je da ni 50 milijardi sijalica ne bi bilo dovoljno da se osvetli sva prljavština koju prijatelji i saveznici Ukrajine vrše protiv te zemlje.
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
SVET
Bugarski političar: Amerikanci će napraviti od Ukrajinaca najozloglašenije antiruske janjičare
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala