- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je doživeo zlatan momenat u Rusiji – i otkriva detalje: „Ruse ne interesuje Zapad“

© Foto : Skrinšot / Jutjub / MMAPLtvAleksandar Ilić
Aleksandar Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2023
Pratite nas
Aleksandar Ilić, srpski MMA borac, nedavno je ostvario najbolji rezultat u karijeri savladavši nokautom legendu ruskog sporta Aleksandra Šlemenka.
Ilić je u prestižnoj ruskoj promociji RCC u svom prvom nastupu za svega 22 sekunde u prvoj rundi nokautirao slavnog rivala.
Ilić je u emisiji Podkast inkubator obajasnio i kako je došao do životne šanse, koju je i iskoristio.
„Rekli su mi da me je Šlemenko izabrao za protivnika, ja sam na dalje radio kondicione treninge, što tehničke, što program za kondiciju i sve što smo radili na treninzima prošlo je u meču“, naveo je Ilić.
Srpski borac ima veliko poštovanje za Rusiju i MMA sport u toj zemlji.
„U mom sportu Rusija je za izbegavanje jer može da se pojavi neki anonimus i da ti napravi pakao. Kada bi američki UFC pustio Ruse, napravili bi ozbiljan problem, ali razumem zašto nije tako, ne odgovaraju američkom tržištu, a ni njih ne interesuje Zapad“.
Što se tiče organizacije RCC...
„Najbolji tretman ikada kao borac sam doživeo, najbolji automobili, hoteli, soba kao stan, šta god poželiš, realno – ne može bolje. I posle meča odmah dobiješ isplatu, kao gospodin...“
Ilić je otkrio i kako se pripremao za duel sa Šlemenkom.
„Napravili smo analizu, insistiralo se na tom levom kolenu, to smo hteli, video sam da on kao kontraš izbacuje prednju nogu blizu i odmah sam ga opomenuo jednim udarcem, da izazovem reakciju kod njega. Fintirao sam i video da je stekao vilicu, da se napeo, da hoće da me ubije, a kada sam otvorio ugao, on se otvorio i to je bilo to“.
Ilić će 18. februara u Beogradu izaći na megdan Marčinu Naruški, što će biti njegov prvi profesionalni meč u rodnom gradu, ukupno 20, a dosad je zabeležio 14 pobeda uz pet poraza.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala