- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Porošenko: Zapanjila me je Putinova popularnost

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin u Minsku
Vladimir Putin u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko priznao je da je bio zatečen popularnošću ruskog lidera Vladimira Putina među inostranim kolegama.
Tako je Porošenko u dokumentarnom filmu „Putin protiv Zapada“ TV Bi-Bi-Si prokomentarisao prvi sastanak sa Putinom za vreme posete Normandiji 2014. godine.
„Bio sam zapanjen što je red lidera koji su čekali da se pozdrave sa američkim predsednikom Barakom Obamom bio značajno manji, nego red onih koji su hteli da se rukuju sa Putinom“, opisao je ukrajinski lider.
Istovremeno, bivši francuski predsednik Fransoa Oland istakao je u dokumentarnom filmu da je želeo da iskoristi svečani događaj radi izglađivanja odnosa sa ruskim liderom.

„Putin je kao gest dobre volje doneo flašu votke. Pomislio sam da je to za pohvalu, čak iako ja ne pijem votku. To je bio pokazatelj njegove želje da se predstavi u novom svetlu“, primetio je Oland.

Ranije je Telegraf objavio da je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je "paradoks" Vladimira Putina to što on nije "neprijatna" osoba.
Vladimir Putin na koncertu povodom pridruživanja Krima Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2022
RUSIJA
"Špigl" objasnio popularnost Putina sa samo tri reči /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala