- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Kosovo ne može biti država jer je deo Srbije /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Svi znaju da su Kosovo i Metohija oteti od Srbije izjavio je predsednik Republike srpske Milorad Dodik i poručio da predloženi nemački model uređenja odnosa predstavlja podmetanje stranaca Srbima.
"Predsednik vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti priča da to neće biti Republika Srpska. Naravno da neće jer je Kosovo sastavni deo Srbije. Srbija brani svoj teritorijalni integritet kao što to rade sve druge države sveta", rekao je Dodik, govoreći o velikoj pažnji koju je u javnosti izazvao njegovog autorski tekst "Šta stranci hoće?".
Dodik je rekao da čuje da sada neki predlažu da pitanje južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i Srbije bude uređeno prema nemačkom modelu, prenosi RTRS.
"Ukoliko su želeli da pomognu Srbima i da budu na strani dobrih rešenja na Balkanu, onda je jedino bilo ispravno, pošto su Istočna i Zapadna Nemačka bile dve države jednog naroda, da su ponudile model da te dve države budu Republika Srpska i Srbija koje će se kasnije ujediniti u jednu državu", istakao je Dodik i dodao da je taj nemački model lažno podmetanje stranaca Srbima.

Šmit je nelegalan, ne poznaje situaciju i može samo da kleveće

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da razume interes javnosti za onim što govori Kristijan Šmit, ali on je nelegalan, lažan i nema nikakvih ingerencija.
Dodik je naglasio da je Šmit loš za Republiku Srpsku.
"Koliko ja vidim, on ni ne poznaje situaciju, jedino što može jeste da ode i kleveće po Republici Srpskoj u Nemačkoj i da Berlin zadrži tamo neke projekte, što i čini. Ali, video sam da nešto priča o MMF-u. BiH nema aranžman sa MMF-om", rekao je Dodik, koji je u Bjeljini danas razgovarao sa poljoprivrednicima.
Poručio je da već postoji priča o nekoj formi proglašenja osobe koja Srpskoj ne treba.
"Srpska bi mogla da odbije njegovo prisustvo i zabrani svim zvaničnicima u Srpskoj da sa njim komunicira", rekao je Dodik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala