- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Sprema li se to „četvrti Rajh“ da krene na „treći Rim“ | Svet sa Sputnjikom

© AP Photo / Armin DurgutMinistarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Šef nemačke diplomatije Analena Berbok izlanula se i priznala na sednici PSSE da je Nemačka „u ratu protiv Rusije“. Kasnije se pravdala da je pogrešno shvaćena, a Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje objasnilo je da je samo želela da „naglasi jedinstvo EU i NATO“.
Kancelar Olaf Šolc, dok daje saglasnost za isporuku „leoparda“ Ukrajini, neumorno ponavlja da „nijedna zemlja NATO ne učestvuje direktno u tom ratu“. Kome verovati, Berbokovoj ili Šolcu?
Zašto su u Nemačkoj zaboravili lekcije iz istorije i kako su njihovi tenkovi prošli kad su poslednji put krenuli na Rusiju?
Da li i ko pravi „četvrti Rajh“ i gura ga ponovo u rat na istoku?
O ovoj temi u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore dr Goran Miloradović iz Instituta za savremenu istoriju (ISI) i politikolog, doktor istorijskih nauka i univerzitetski profesor Mile Bjelajac.
O emisiji „Svet sa Sputnjikom“
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Sada u novom terminu – svakog ponedeljka.
Sprema li se to „četvrti Rajh“ da krene na „treći Rim“ | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala