- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajić i Vukšić kandidati na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori

© Sputnik / Boban NovovićMilojko Spajić i Jakov Milatović, arhivska fotografija
Milojko Spajić i Jakov Milatović, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Predsjednik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, kandidat je te partije na izborima za predsjednika Crne Gore, saopšteno je na konferenciji za medije danas u Podgorici.
"Počinje aktivno djelovanje Demohrišćanskog pokreta. Predviđamo omasovljenje i dugoročno djelovanje", poručio je Vukšić.
On je na konferenciji istakao da je tokom mandata na čelu ANB-a "ujedinio Srbe i Crnogorce" i dodao da će im prioritet u djelovanju biti njihovo hrišćansko pomirenje.
"Recept za ozdravljenje društva je prihvatanje jedni drugih i zajednička borba za našu maticu Crnu Goru. Naša matica nije neka druga država, već Crna Gora, koja nam je najvažnija", kazao je Vukšić.
Istakao je i da će se zalagati za sistem otvorenih lista, te da je spreman za razgovor o načinu saradnje sa bliskim partijama. Očekuju, kako je rekao, da će sakupiti dovoljno potpisa za kandidaturu.
Predsjedništvo Pokreta Evropa sad, nakon obavljenih širih konsultacija, jednoglasno je donijelo odluku da na predstojećim predsjedničkim izborima kandiduje lidera Pokreta Milojka Spajića. Odluka Predsjedništva Evrope sad biće poslata Glavnom odboru na verifikaciju.
Iz Demokratske partije socijalista se očekuje predlog za njihovog predsjedničkog kandidata, ranije je bio pominjan aktuelni predsjednik te partije i Crne Gore Milo Đukanović.
Iz DF-a su najvaljivali da će njihov kandidat na predsjedničkim izborima biti Andrija Mandić.
Predsjednički izbori u Crnoj Gori održaće se 19. marta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala