- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane snabdevaće dobrovoljce oružjem, tehnikom, hranom i medicinskom pomoći

© Sputnik / Kirill BragaDobrovoljci odreda "Staljingrad" pred odlazak u zonu specijalne vojne operacije
Dobrovoljci odreda Staljingrad pred odlazak u zonu specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije preuzeće obezbeđivanje dobrovoljačkih jedinica naoružanjem, tehnikom, odećom, hranom, kao i pružanjem medicinske pomoći, sledi iz nacrta naređenja ruskog ministra odbrane objavljenog na portalu pravnih informacija.
„Utvrditi: postupak obezbeđivanja dobrovoljačkih formacija naoružanjem, vojnom tehnikom, materijalno-tehničkim sredstvima; postupak obezbeđivanja hrane, odeće i drugog snabdevanja, pružanja medicinske pomoći građanima koji se nalaze u dobrovoljačkim formacijama“, navodi se u dokumentu.
Prema dokumentu, dobrovoljačke formacije se snabdevaju naoružanjem, vojnom tehnikom i materijalno-tehničkim sredstvima „na način utvrđen za vojne formacije Oružanih snaga Rusije“. Odeću obezbeđuju nadležne službe vojnih jedinica kojima su dobrovoljačke formacije pridružene.
Redosled obezbeđivanja hrane, odeće i drugog, kao i pružanja medicinske pomoći borcima-dobrovoljcima detaljno je prikazan u prilozima datim uz naređenje. Konkretno, inventarna imovina ne postaje lična svojina dobrovoljaca i mora se predati u skladište odeće odgovarajuće vojne jedinice.
„Dobrovoljci odgovaraju za materijalnu štetu prouzrokovanu svojom krivicom državi u vršenju poverenih dužnosti, na način propisan zakonom za vojna lica Oružanih snaga Ruske Federacije“, navodi se u Prilogu broj 1 ove naredbe.
Medicinska pomoć dobrovoljcima pruža se u „vojno-sanitetskim jedinicama, odredima i organizacijama“. Takođe je predviđena evakuacija dobrovoljaca avionima i helikopterima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u medicinske ustanove po potrebi.
Prema projektu, nisu potrebna dodatna finansijska sredstva.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin: Nema ograničenja – sve za vojsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala