- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Peskov: U Evropi postoje snage zabrinute zbog uvučenosti njihovih zemalja u ukrajinski sukob

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Oružje kojim zapadne zemlje snabdevaju Ukrajinu vodi eskalaciji sukoba, ali situacija je u ćorsokaku, tok događaja se ne može bitnije promeniti, specijalna operacija se nastavlja, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ukrajina traži sve više i više novog oružja, a Zapad podstiče te zahteve, zaklinjući se u spremnost da obezbedi naoružanje. Ova situacija je prilično bezizlazna, zato što, još jednom ću reći, vodi istinskoj eskalaciji i dovodi do toga da se članice NATO-a sve dublje i dublje uvlače u ovaj sukob“, rekao je Peskov novinarima.

O perspektivama dijaloga sa NATO-om teško govoriti

Portparol se takođe osvrnuo na odnose Moskve i Pariza, rekavši da tu nema ničeg pohvalnog, isto kao i u odnosima Rusije i članica Evropske unije, ali da će se u slučaju potrebe dijalog sa francuskim liderom Emanuelom Makronom nastaviti.
Peskov je, pored toga, naglasio da je o perspektivama dijaloga sa NATO-om sada teško govoriti, jer je Alijansa odavno prekinula sve konstruktivne odnose sa Rusijom.
Prema njegovim rečima, u svim evropskim zemljama postoje određeni krugovi koji su zabrinuti stepenom njihove uključenosti u ukrajinski sukob.
Ranije je „Špigel“ objavio da je zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Andrej Meljnik tražio od Ukrajine lovce, ratne brodove i podmornice.
Prošle nedelje je nemačka Vlada nakon pritiska saveznika u NATO objavila da će poslati tenkove „leopard“ Ukrajini i dozvoliti i drugim zemljama koje imaju nemačke tenkove da ih isporuče Kijevu. Istovremeno, SAD su takođe objavile da će kijevskom režimu poslati bataljon od 31. tenka „abrams“.
Ubrzo zatim oglasila se i Velika Britanija koja je saopštila da planira da isporuči Ukrajini tenkove „čelendžer 2“ krajem marta.
Nemački tenk leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija poručila Nemačkoj: Vaši „leopardi“ proći će isto kao nekada nacistički „tigrovi“ i „panteri“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala