- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova pobednička šetnja Melburnom i otkriće koje će rastužiti Srbiju

© AP Photo / Ng Han GuanNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski i svetski teniser, prošetao je i pozirao u Melburnu s peharom što je jedna lepa tradicija koja se neguje. Posle toga ponovo prvi reket sveta otkrio je planove posle osvajanja jubilarne 10. titule na najmanjem kontinentu, a ukupno 22. u karijeri.
Zahvalio se Đoković svima koji su mu čestitali na velikom uspehu, priznao je i da nije stigao da pročita sve poruke jer mu je inboks prepun.
Ipak, ono što najviše zanima sve u Srbiji i Beogradu, jeste da li će Novak doći kako bi zajedno proslavili titulu ispod čuvenog balkona. To se ovoga puta po svoj prilici neće dogoditi i nema dileme da će tako nešto rastužiti srpski narod koji voli da dođe i pozdravi velikog šampiona i proslavi uspeh sa njim.
„Kada ti gubiš i mi gubimo, kada pobediš i mi pobeđujemo, kada plačeš i mi plačemo. Tvoj narod te uvek podržava, šta god da se desi. Hvala ti Nole“, glasila je poruka Aleksandra Mitrovića, rekordera po broju golova za nacionalni tim, koju je uputio Novaku putem društvene mreže.
© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
1/3
Novak Đoković
© AP Photo / Ng Han GuanNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
2/3
Novak Đoković
© AP Photo / Ng Han GuanNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
3/3
Novak Đoković
1/3
Novak Đoković
2/3
Novak Đoković
3/3
Novak Đoković
„Prema onome što je znam, neće biti proslave one klasične u smislu organizacije nekog dočeka. Bilo je dočeka više puta i stvarno mislim da je sada dosta. Jeste svaka titula posebna, posebno u ovom delu moje karijer, ali stvarno ne znam da li su moji roditelji nešto planirali da organizuju jer su oni nepredvidivi i uvek me iznenade. Želeo bih da iskoristim priliku i da se zahvalim svim našim ljudima koji su došli na finale u velikom broju, kako na stadion, tako i van njega. Tek posle meča sa Cicipasom sam shvatio kada sam video snimike koliko ih je bilo i želeo bih još jednom da im se zahvalim.Bilo je puno dece koja su došla da se slikaju i da dobiju potpis, izvinjavam se što nisam se stigao. Shvatio sam da sam do sada imao najveću podršku i na njihovim krilima sam uspeo da osvojim trofej“, izjavio je ponovo prvi teniser planete.
Đoković je otkrio i šta mu je velika želja nakon što je osetio veliko olakšanje posle trijumfa na Australijan openu, gde mu je prošle godine bilo zabranjeno učešće.
„Voleo bih uskoro da stanem na skije, ali ne znam kako bi ova noga odreagovala kada bih sad otišao na stazu. Verovatno bih se vratio sa jednom nogom, ali ću se potruditi ove zime da to uradim. Da odem na stazu i stanem na skije“, istakao je u svom stilu Novak Đoković.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
SPORT
Gromobran za Novakov „visok napon“ – bez kog Đoković ne može: „Postaje sve luđi i luđi!“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
SPORT
Glava, srce i – duša
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
SPORT
Đoković otvorio dušu – o ocu, praštanju i povredi: „Objaviću kroz šta sam prolazio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala