- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Ukrajina može biti umešana u napad na vojne objekte u Iranu

© Foto : Twitter/Af-Pak Affairs/PrintscreenNapad dronovima u Iranu u gradu Isfahanu
Napad dronovima u Iranu u gradu Isfahanu - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Iran smatra Ukrajinu potencijalnim krivcem za napad na Isfahan, piše portal Amwaj.media koji prati situaciju na Bliskom istoku.
„Ukrajina se pojavljuje među potencijalnim krivcima“, navodi portal, pozivajući se na zvaničnika u Teheranu koji je želeo da ostane anoniman.
Iransko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je objašnjenje od Kijeva nakon tvita savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka koji je o napadu dronom na Isfahan napisao: „Ukrajina vas je upozorila”.
„Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova osudio je neprijateljski i provokativan stav savetnika predsednika Ukrajine (Mihaila Podoljaka) i nazvao sumnjivim njegove izjave u vezi sa nedavnom destruktivnom akcijom protiv vojnog kompleksa u Isfahanu i zatražio od ukrajinske strane jasno objašnjenje po ovom pitanju“, navodi se u saopštenju objavljeno na Telegram kanalu Ministarstva spoljnih poslova republike.
Ranije je agencija Tasnim javila da je otpravnik poslova Ukrajine u Teheranu Evgenije Kravčenko pozvan u iransko Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa izjavom savetnika predsednika Ukrajine Mihaila Podoljaka o indirektnoj umešanosti Kijeva u nedavni napad dronovima na objekte Ministarstva odbrane Irana u gradu Isfahanu. Podoljak je na Tviteru jasno stavio do znanja da bi napad dronovima u Isfahanu i eksplozija u fabrici u Azaršahru mogli biti povezani sa događajima u Ukrajini i navodnom ruskom pomoći iz Irana, napisavši: „Ukrajina vas je upozorila“.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
RUSIJA
Moskva osudila napad dronovima na vojni objekat u Iranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala