- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši bugarski ministar: Analena Berbok je u pravu

© AP Photo / Tobias SchwarzNemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
EU nastavlja da ignoriše značajne probleme, rekao je lider stranke Alternativa bugarskog preporoda", bivši ministar unutrašnjih poslova Rumen Petkov televiziji "Eurokom". Petkov je postavio pitanje: zašto Evropa, između ostalog Nemačka, ne istražuje „teroristički napad“ – podrivanje "Severnih tokova".
On je primetio da je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Burbok, govoreći o „ratu sa Rusijom“, rekla istinu – Petkov je podsetio da je ranije bivša kancelarka Angela Merkel iskreno izjavila da je svrha Minskih sporazuma bila da se Ukrajini da vreme da ojača.
On je skrenuo pažnju da je šefica nemačkog MIP-a saopštila "da smo u ratu sa Rusijom, kao i da je šefica Evropske komisije, takođe Nemica, gospođa fon der Lajen, izjavila da se rat mora voditi do kraja".
"Činjenica je da su dve ključne ličnosti u evropskoj politici - Nemice. Takvim njihovim razmišljanjem može se objasniti zašto je Nemačka glasala protiv Rezolucije Generalne skupštine UN o borbi protiv glorifikacije nacizma. I Nemačka i SAD su naterale celu EU da glasa protiv ove rezolucije Generalne skupštine. Odnosno, zar smo mi za nacizam? Neka Evropa jasno kaže zašto je protiv. Protiv je glasala i Bugarska", objasnio je Radev.
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Iznenadna poseta: Analena Berbok stigla u Harkov i obećala nove isporuke oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala