- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američka ambasadorka u Moskvi sastala se sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaNova ambasadorka SAD Lin Trejsi u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Nova ambasadorka SAD Lin Trejsi u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2023
Pratite nas
Američka ambasadorka u Moskvi Lin Trejsi posebnu pažnju posvećuje održavanju dijaloga između Moskve i Vašingtona, kao i zaštiti interesa Amerikanaca pritvorenih u Rusiji i održavanju veza između naroda dve zemlje, saopštila je Ambasada SAD posle Trejsinog sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.
„Američka ambasadorka Lin Trejsi održala je danas svoj prvi sastanak u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, gde se sastala sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rjabkovom. Ambasadorka Trejsi posebnu pažnju posvećuje održavanju dijaloga između prestonica naših zemalja u vreme neviđenih tenzija, zaštiti interesa državljana SAD privedenih u Rusiji i podršci veza između američkog i ruskog naroda“, navodi se u saopštenju ambasade na Telegramu.
Američka diplomatska misija je krajem januara izvestila da je Trejsi stigla u Moskvu. Ona je prva žena u istoriji na ovoj funkciju. Trejsi govori ruski i već je radila u Moskvi. U periodu 2014-2017. godine bila je zamenica šefa diplomatske misije. Donedavno je bila ambasador SAD u Jermeniji, 2012-2014. bila je zamenica pomoćnika državnog sekretara za Centralnu Aziju, a 2010-2011. zamenica šefa misije u Turkmenistanu.
Trejsi se u ponedeljak sastala sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Sergejem Rjabkovim kojem je predala kopije akreditiva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala