- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Diplomatski odnosi Rusije i Japana su degradirani

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Diplomatski odnosi Rusije i Japana su od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini strmoglavom brzinom degradirali, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Administracija japanskog premijera Fumija Kišide, narušavajući sve norme i pravila međunarodnog prava, uvodi sankcije protiv Rusije. Među sankcijama je 15 paketa ličnih sankcija i sankcija u raznim sektorima“, navode se reči Zaharove na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako je pojasnila, Japan je obustavio Rusiji status najprivilegovanije nacije koji je utvrđen bilateralnim trgovinskim sporazumom iz 1957. godine i podsetila na proterivanje ruskih diplomata. Podvukla je da se Tokio ne stidi da optužuje Rusiju za sve zamislive i nezamislive grehe i na licemeran način ne primećuje nezakonitost i neprijateljstvo sopstvenih postupaka.
„Pritom, u Japanu ne skrivaju da je cilj tih postupaka da se nanese šteta ekonomiji i bezbednosti Rusije, kao i destabilizacija unutrašnje politike“, istakla je Zaharova.
Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo da neće razgovarati sa Japanom o sporazumu o pomorskom ribolovu na području Južnih Kurila zbog antiruske sankcione politike Tokija.
Pogled na vulkan Mendeljejeva iz Južnokurilska u Sahalinskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
RUSIJA
Rusija o antiruskom stavu Japana: Nećemo razgovarati o ribolovu u Južnim Kurilima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala