- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Spremni ruski roboti za uništavanje „leoparda“ i „abramsa“: Kreću ka Donbasu

© Foto : Press-služba Roskosmosa / RKK «Эnergiя» / Uđi u bazu fotografijaRobot "Marker" na kosmodromu Vostočni
Robot Marker na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Četiri udarna robotizovana oklopna vozila „Marker“ su spremni i pripremaju se za slanje u Donbas, napisao je na Telegramu bivši direktor „Roskosmosa“ i rukovodilac naučno-tehničkog centra „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin

„Izvršni direktor kompanije iz Magnitogorska ‘Androidna tehnika’ Evgenije Dudorov je saopštio da je počeo utovar četiri bespilotna robota ‘Marker’, koji će zatim biti poslati u Donbas“, istakao je Rogozin.

On je ranije za Sputnjik izjavio da će u februaru u zonu specijalne vojne operacije stići četiri robota „Marker“ koji će biti u obaveštajnoj varijanti i udarnoj verziji. Roboti će učestvovati u borbama nakon testiranja na poligonu. On je naveo da ovaj robot moći da automatski uništava tenkove „abrams“ i „leopard“ i druge mašine pomoću elektronskog kataloga u kontrolnom sistemu sa slikama neprijateljske tehnike.
Robot „Marker“ je proizvela kompanija „Androidna tehnika“ zajedno sa Fondom perspektivnih istraživanja. Robotski kompleks je težak oko tri tone i ima najnaprednije veštine autonomnog kretanja, a objekte prepoznaje pomoću tehnologija veštačke inteligencije. Autonomija platforme je obezbeđena modularnim multispektralnim sistemom, u kome se podaci obrađuju pomoću algoritama neuronske mreže.
Robotizovano borbeno vozilo Marker - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
RUSIJA
Rusija testirala grupu udarnih robota „Marker“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala