- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: "Mir je rat" - zapadni političari sve više citiraju Orvela

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Izjave Vašingtona da isporuke tenkova „abrams“ Kijevu ne predstavljaju eskalaciju je poricanje očiglednog, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov u intervjuu za Sputnjik.
On je naglasio da je slanje tenkovskog bataljona u Ukrajinu „izuzetno destruktivan korak“ Sjedinjenih Američkih Država, uključujući i sa stanovišta „pokušaja da se sprovede naglašeno eskalacioni scenario u Ukrajini“.
„Paradoksalno, američki zvaničnici tvrde da isporuka šireg spektra sve modernijih sistema, uključujući teške sisteme Ukrajini, nije eskalacija. I generalno, u poslednje vreme bilo je mnogo direktnih citata Orvela u izjavama američkih i predstavnika NATO-a: ‘mir je rat’ – bukvalno ono što se svakodnevno govori sa visokih govornica i iz visokih kancelarija na Zapadu... Tako da sada, nakon odluke da se tenkovi ‘abrams’ upute u značajnom broju, počinju argumenti da nije reč o eskalaciji. Poricanje očiglednog“, ocenio je Rjabkov.
Kako je naveo, ovo se sprovodi u ovakvom obliku pred međunarodnom zajednicom koja se sve više brine „oko toga gde ta zapadna grupa neodgovornih... političara ili politikanata koji su izgubili razum, gura svet“.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
RUSIJA
Rjabkov: Nećemo nasilno zadržavati SAD u sporazumu START
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala