- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Predsednik Argentine: Latinska Amerika i Argentina neće slati oružje Ukrajini

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Argentine, Alberto Fernandez
Predsednik Argentine, Alberto Fernandez - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Argentina i zemlje Latinske Amerike ne planiraju da šalju oružje Ukrajini, izjavio je predsednik Argentine Alberto Fernandez.

„Argentina i Latinska Amerika ne planiraju i ne razmatraju mogućnost da Ukrajini šalju oružje, niti bilo kojoj drugoj zoni koja je u sukobu“, izjavio je Fernandez na zajedničkoj konferenciji za medije sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Argentini.

Ove nedelje je brazilski list „Folja“, pozivajući se na izvore u vojsci i vladi objavio, da je predsednik Brazila Luis da Silva odbio molbu nemačke vlade da isporuči tenkove „leopard“, kako bi sačuvali neutralnost.
Nemačka vlada je 25. januara saopštila da je donela odluku da Ukrajini preda nemačke tenkove „leopard 2“. Tome je prethodio jako pojačan pritisak predstavnika vladinih partija na kabinet Olafa Šolca da što pre donese pozitivnu odluku o ovom pitanju.
Takođe u sredu je Bela kuća potvrdila svoju nameru da pošalje 31 tenk M1 „abrams“ u Ukrajinu. Prema rečima američkih vlasti, za isporuku ovih vozila biće potrebno nekoliko meseci. Osim toga, Vašington namerava da pošalje osam oklopnih vozila za evakuaciju M88. U Beloj kući su naveli da se SAD nadaju da će isporuka oružja Ukrajini ne samo pomoći Kijevu u odbrani, već će mu omogućiti i da povrati izgubljene teritorije, uključujući Krim.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev: Isporuke tenkova Ukrajini neće spasiti Evropu u slučaju da izbije treći svetski rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala