- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan se vratio u Pionir i preslišao Barane

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana  - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana zabeležili su novi trijumf u regionalnoj ABA ligi. Crno-beli su se vratili u Pionir gde su dočekali i pobedili Mornar iz Bara sa 92:74 (28:26, 13:15, 30:21, 21:12).
Samo u prvom poluvremenu Barani su bili egal sa crno-belima. U nastavku je tim Željka Obradovića dodao gas i stigao do nove pobede.
Ponovo je trofejni stručnjak razdelio minutažu i poštedeo nosioce igre jer njegov tim očekuju dva duela Evrolige ove nedelje, a Dante Egzum i Matijas Lesor nisu nastupili na ovom meču.
Prvu osetnu prednost crno-beli su napravili sredinom treće četvrtine kada su imali „plus devet“ (58:49) i uspeli su da je sačuvaju do kraja i zabeleže ubedljiv trijumf.
U odsustvu pomenutih nosilaca igre, glavnu ulogu imao je Janis Papapetru koji je meč okončao sa 19 poena. Alen Smailagić je zabeležio 15 koševa i sedam skokova, Ledej 14 poena i šest skokova, dok je Aleksa Avramović ubacio 13.
Na drugoj strani u redovima Mornara istakao se doskorašnji košarkaš crno-belih Gregor Glas sa 20 poena i pet skokova. Slovenca je solidno pratio i Džons sa 15 koševa.
U sledećem kolu ABA lige košarkaši Partizana gostuju Megi 5. februara.
Plasman obezedio Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala