- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Nikola Kolja Pejaković: Zlo na Zapadu podiglo glavu i ne krije se – znam koja je moja strana /video/

© SputnikMaša Radović i Nikola Kolja Pejaković
Maša Radović i Nikola Kolja Pejaković  - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Na srpskom narodu je da konačno kaže da li je za veru ili za večeru. Ako je za večeru, dobiće večeru i metak u čelo i tu priče nema. Ako izabere veru, postoji šansa. I to je vrlo jednostavno, kaže u razgovoru za Sputnjik svestrani umetnik Nikola Pejaković.
Gostujući u emisiji „Maša i …“ scenarista, muzičar i glumac Nikola Kolja Pejaković poručuje da srpski narod pre svega mora da reši pitanje svoje duše.
„U redu, imali smo Jugoslaviju, imali smo Tita. I šta ćemo sad? Sada moramo da kažemo šta je ono što je naše. Ako se odlučimo da je naša Jugoslavija, onda ćemo da stradamo na način na koji ćemo da stradamo. Ako ćemo da se odlučimo za tekovine narodnooslobodilačke borbe, onda ćemo da stradamo tako. Ako ćemo da se odlučimo za 'Prvi put s ocem na jutrenje' onda ćemo da stradamo na drugi način“.
Na pitanje živimo li rat uživo i u 2023. godini i kako vidi velike političke lomove i rađanje novog sveta, Pejaković kaže da mu je drago što je video kako zlo diže glavu.
„Do sada je to zlo puzalo ili je bilo samo oko nas. Sada je zlo diglo glavu i mislim da više to licemerje, govorim u političkom smislu, tih svetskih zapadnih sila je takvo da oni više to i ne kriju i uopšte se ne trude da to umiju. Učimo da je uvek bilo tako. Nije bilo pauza, nije bilo nekih svetlih vremena, nego uglavnom je to bio isti sistem – sila Boga ne moli. Da li je ovo trenutak kada će se desiti sukob zla i dobra i da li je već počeo da se dešava u Ukrajini ili je to neki drugi aranžman, ja to stvarno ne znam. Ali ono što je sigurno je to da intimno znam gde je moja strana i gde ja jedino mogu da budem. Sa moje tačke gledišta je to normalno“, objašnjava Pejaković za Sputnjik.
Naš sagovornik nam je otkrio i kako smo od lepih sela koja lepo gore na Balkanu došli do „nesložne braće“, kako komentariše zloupotrebu scena iz naših filmova zarad prikazivanja tobožnje ruske agresije, ali i zašto ga ovi prostori inspirišu dubokim mrakom a onda iznenadnim optimizmom.
O emisiji „Maša i ...“
„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala