- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

I Belorusija ulazi na tržište Afrike - sprema se da otvori hab za svoje proizvode

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Minsk razmatra mogućnost otvaranja haba u Africi za trgovinu beloruskim proizvodima, prenosi državna agencija BelTA, pozivajući se na otpravnika poslova republike u Zimbabveu Dmitrija Sakuna.
O mogućnosti otvaranja haba razgovaraće se tokom predstojeće državne posete predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Zimbabveu, rekao je Sakun.
Što se tiče poteškoća sa isporukom robe u tako udaljene zemlje, otpravnik poslova je rekao da je logističkih poteškoća uvek bilo, a posebno u poslednje vreme ovi troškovi su značajno porasli. Ipak, mnogi evropski i američki proizvođači uspešno isporučuju svoju robu u afričke zemlje. Sakun je siguran da to može i Belorusija.
On je rekao i da u Zimbabveu postoji velika potražnja za hranom, opremom, odećom, đubrivima.
„A Belorusija može sve to da ponudi“, rekao je diplomata.
On je rekao i da će u okviru Lukašenkove posete biti vođeni pregovori sa Zimbabveom, „kako bismo nekako počeli da međusobno komuniciramo i da stvorimo hab koji će nam omogućiti da prelazimo i u susedne zemlje“.
Sakun je napomenuo da su ljudi u Zimbabveu spremni da sarađuju sa preduzećima iz Belorusije. Ali postoje neke odlike lokalnog karaktera, kulture poslovanja: da bi se pregovaralo „sa Zimbabveom i drugim afričkim zemljama – Južnom Afrikom, Nigerijom, Kenijom“, prema rečima diplomate, „neophodno je lično prisustvo“, inače Afrikanci vas „ne percipiraju“.
On je izrazio uverenje da će Belorusija ispuniti sva očekivanja naroda Zimbabvea.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala