00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
NOVI SPUTNJIK POREDAK
17:00
60 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
60 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
Ranko Radović: Gradimo kulturni most između Srbije i Španije
16:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
Veliki lom u Briselu – Srbija pokazala zube
17:00
60 min
MILJANOV KORNER
Peruničić – otvoreno o fudbalu, košarci, Željku, rukometu, reprezentaciji, karijeri, bratu
20:00
60 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Prave se po posebnom receptu: Čuvene turijske kobasice na beogradskoj pijaci

CC0 / Pixabay / Kobasice — ilustracija
Kobasice — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Pratite nas
Čuvene turijske kobasice, koje se pripremaju po posebnom receptu, danas su stigle na beogradsku „Đeram“ pijacu u okviru međunarodnog festivala kobasica koji se svake godine održava u bačkom selu Turija kod Srbobrana. Ljubitelji svežih i suvih kobasica formirali su redove kako bi mogli da ih probaju i kupe.
Željko Pupić iz Udruženja kobasicijada Turija izjavio je da je interesovanje veliko i da će se turijska kobasica u narednim danima naći i na štandovima pijaca u Somboru, Subotici i Novom Sadu.
„Interesovanje Beograđana za turijsku kobasicu je veliko, od jutra se stvaraju redovi“, rekao je Pupić za Tanjug.
On je dodao da će 25. februara, na manifestaciji u Turiji, biti predstavljena kobasica dužine 2.039 metara i podsetio da je zbog dužine ta kobasica ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.
Beograđani će tokom današnjeg dana moći da probaju suvu i kobasicu na roštilju, a Pupić ističe da se ona sprema po posebnom receptu, otkrivenom pre 39 godina.
„Za pravljenje ovakvih kobasica potrebno je kvalitetno meso, slanina, kvalitetna paprika, so, biber, beli luk, a detaljni recept nećemo otkrivati“, kazao je Pupić.
On je podsetio da se u Turiji od 24. do 26. februara održava tradicionalna manifestacija „Kobasicijada“ na kojoj će biti predstavljena najduža kobasica.
„Pozivam sve ljude dobre volje, Beograđane i sve iz Srbije da dođu kod nas na manifestaciju“, kazao je Pupić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala