- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U napadu ukrajinskih snaga na bolnicu u LNR 14 poginulih; Poljanski: SAD saučesnik u ratnom zločinu

© Sputnik / Maksim Zaharov / Uđi u bazu fotografijaHotel u Alčevsku koji su ukrajinske snage granatirale sistemom Himars
Hotel u Alčevsku koji su ukrajinske snage granatirale sistemom Himars - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ukrajinske snage danas izvele ciljani napad „hajmarsima“ na lokalnu bolnicu u Novoajdaru na teritoriji LNR. Poginulo je 14, a ranjeno 24 pacijenata i osoblja bolnice.
Kako se navodi, u bolnici koju su gađale ukrajinske snage, lekari su mesecima pružali pomoć lokalnom stanovništvu i vojnicima.
Ministarstvo je saopštilo da ovaj napad na civilnu medicinsku ustanovu predstavlja težak ratni zločin kijevskog režima.
Svi odgovorni za planiranje i realizaciju raketnog napada na bolnicu biće otkriveni i snosiće odgovornost, navodi se u saopštenju.

SAD – saučesnik u zločinu

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski smatra da su Sjedinjene Američke Države direktni saučesnici ratnog zločina Kijeva, usled koga je poginulo 11 civila.

„Još jedan ukrajinski monstruozni ratni zločin. Četrnaest civila je poginulo u bolnici od raketa, koje su poslale SAD. A, kao što znamo od ukrajinskih zvaničnika, ciljevi 'hajmarsa' usaglašavaju se sa Vašingtonom“, napisao je Poljanski na svom nalogu na društvenim mrežama.

On je ocenio da to čini SAD direktnim saučesnicima i da američki poreski obveznici moraju da znaju kako se koristi njihov novac.

U napad umešani i plaćenici?

Prema proceni vojnog stručnjaka i potpukovnika LNR u penziji Andreja Maročka, u raketni napad na bolnicu možda su umešani i plaćenici iz NATO zemalja.
On smatra da je napad „hajmarsima“ bio 100 odsto isplanirovan i da se ne može nazvati slučajnošću. Prema njegovim rečima, napad na medicinsku ustanovu je bio dogovoren sa članicama NATO.
Senator sa Krima Sergej Cekov prokomentarisao je da kijevski režim, gađajući bolnice, podseća na naciste iz Drugog svetskog rata i da je potrebna međunarodna istraga događaja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala