- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cicipas se „uvredio“ – Hačanov ima ideju za njegov duel sa Đokovićem: „Pozovi Medvedeva“

© AP Photo / Ng Han GuanStefanos Cicipas – Janik Siner
Stefanos Cicipas – Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Pratite nas
Stefanos Cicipas i Novak Đoković odlučiće u nedelju pobednika prvog ovosezonskog grend slema u velikom finalu u Melburnu koje ih očekuje. Okršaj Grka i Srbina zakazan je za 9.30 časova po našem vremenu.
Favorit je devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković koji deluje nepobedivo u Melburnu, a u poslednje vreme je toliko puta „uzeo meru“ Cicipasu da se i Grku sve pomalo smučilo posle poraza u finalu turnira u Astani.
„Novače, sve ovo je već viđeno. Nije prvi put, čestitam ti, nikada neću prestati da ti čestitam, ovo nam se dešava često. Neverovatna partija, čoveče. Takav si profesionalac, ovaj turnir tebi pripada, ne bi bilo u redu da ga je bilo ko drugi osvojio. Ništa nisam mogao da uradim da dođem do pobede“, rekao je svojevremeno Cicipas.

„Pozovi Medvedeva za savet“

Međutim, zna i Grk da je novo finale u Melburnu ujedno i nova prilika da „pređe granicu“, nanese poraz Đokoviću i dokopa se prvog mesta na ATP listi.
Kako? To je pitanje na koje mnogi za sada nemaju odgovor.
Karen Hačanov, koji je eliminisan od strane Cicipasa u polufinalu Australijan opena, ima zanimljiv predlog.
„Možda Cicipas treba da pozove Danila Medvedeva koji je jedini teniser iz naše generacije koji je pobedio Đokovića u finalu grend slema“, rekao je Rus.
Šanse za takav scenario su gotovo minimalne, s obzirom na to da Cicipas i Medvedev imaju istoriju sukoba i ne baš prijateljske odnose, što dodaje dodatnu draž izjavi Hačanova.

Razmena ljubavi s Australijancima

Grk je u međuvremenu postao ljubimac domaće publike, barem onog dela koji ne podnosi Novaka Đokovića, pa ne čudi „razmena ljubavi“ sa publikom koja je usledila na terenu posle plasmana u finale.
„Kao neko ko dolazi iz male zemlje kao što je Grčka, moram da budem zahvalan na podršci koju imam ovde u Australiji i koju osećam. Nisam nikada mogao da zamislim da ću naići na ovakvo gostoprimstvo, tako da sam srećan što sam prošao u finale“, rekao je Cicipas u intervjuu na terenu.

„Sviđa mi se broj jedan, on je jedinstven. Ovo su trenuci za koje sam se borio i zbog kojih sam naporno trenirao. Da bih mogao da igram ova velika finala, koja znače više nego neka druga finala. Ovo je grend slem finale, borba za svetski broj jedan, za ispunjenje dečakih snova. Blizu sam da ih ostvarim“, istakao je Cicipas.

Ko se seća finala od pre dve godine?

Ono što je privuklo veliku pažnju teniske javnosti poslednjih dana bio je novinarski pokušaj da posvađaju Srbina i Grka.
„Poznajem dobro Cicipasa, verovatno najiskusnijeg igrača u drugom delu žreba. Igrao je već u završnicama grend slemova nekoliko puta, ali mislim da nikada nije došao do samog finala“, rekao je Novak.
Zatim su ga novinari podsetili da su igrali u finalu Rolan Garosa:
„A, da, tačno. U pravu ste. Izvinjavam se, moja greška.“
© AP Photo / Gregorio BorgiaStefanos Cicipas i Novak Đoković
Stefanos Cicipas i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Mnogi su pomislili da je ovim rečima Đoković pokušao da „uđe u glavu“ Cicipasu, pa je upravo to i Grk upitan posle plasmana u finale. Zamislio se posle novinarskog pitanja o tome da li je Novak napravio lapsus ili se „poigrava sa njim“, a potom je ironično odgovorio:
„Ni ja se ne sećam. Ne sećam se...“
Očigledno je Cicipas zamerio Đokoviću na nespretnim rečima, a govoreći o svojoj igri „pucao je od samopouzdanja“, jer veruje da ima veliku priliku da dođe do trofeja u Melburnu.
„Jedan je ovde osvojio mnogo turnira, a drugi je gladan trofeja. Igram sjajan tenis, uživam, ne vidim ništa negativno u tome kako igram, čak i kada ne funkcioniše. Vrlo sam optimističan protiv bilo koga da igram, to je nedostajalo mojoj igri, više verujem u ono što radim i to je više nego dovoljno. Možda ne ispadne kako sam hteo, ali dao sam 110 odsto“, zaključio je grčki teniser.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
SPORT
Đoković o Srbima: Treba mi taj motor, treba mi ta energija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala