Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SAD uvele sankcije Vjerici Radeti i Petru Jojiću

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Pratite nas
SAD su uvele sankcije bivšim poslanicima Narodne skupštine Srbije Vjerici Radeti i Petru Jojiću zbog umešanosti u "značajnu korupciju", saopštio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.
Kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, kao poslanici Skupštine Srbije, Radeta i Jojić su podmićivali i zastrašivali svedoke koji je trebalo da se pojave pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, kako bi ih odvratili od iznošenja inkriminišućih dokaza protiv lidera Srpske Radikalne Stranke (SRS) Vojislava Šešelja.
Njihovo ponašanje je remetilo pravosudne procese, zbog čega je Haški tribunal izdao međunarodnu poternicu za njima zbog nepoštovanja suda, ugrožavanja regionalne stabilnosti i negativnog uticaja na nacionalne interese SAD, navodi se u saopštenju.
Stejt department dodaje da se odlukom o uvođenju sankcija "potvrđuje rešenost SAD da se bore protiv korupcije, koja nanosti štetu javnim interesima, ometa ekonomski prosperitet partnera i ograničava sposobnost vlada da efikasno odgovore na potrebe svojih građana".
Sankcije se odnose i na Gojka Jojića, odraslog sina Petra Jojića, saopštio je Stejt department.
Funkcionerka SRS Vjerica Radeta govori na konferenciji za novinare u štabu stranke - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
Vjerica Radeta: Neću otići u Hag i niko me neće izručiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala