- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Jasenovac je zajednička muka jevrejskog i srpskog naroda

© Tanjug / JADRANKA ILICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Jasenovac zajednička muka jevrejskog i srpskog naroda, kao i drugi logori poput Aušvica.
Dodik je sinoć, u obraćanju na Memorijalnoj akademiji u Banjaluci povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, poručio da je veoma važno da se neguje kultura sećanja.
Naveo je da je pre nekoliko godina imao priliku da poseti Aušvic i istakao da bi svako, a naročito mlađe generacije, trebalo to da učine.
„Prisustvo na tom mestu učini da to drugačije razumete, da shvatite obim stradanja. Ući u gasnu komoru u Aušvicu i videti — to je nešto što vam promeni pogled na svet i zapitate se da li je moguće da postoje ljudi koji su mogli to da organizuju“, rekao je Dodik.
On je kazao da je veoma bitno da dani sećanja na Holokaust svake godine poprimaju sve veći obim, jer se tako neguje kultura sećanja.
„Zato je važno što smo se okupili i u okviru Jevrejskog centra u Banjaluci i evocirali uspomene na strašne zločine“, naveo je Dodik, preneo je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala