Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pucnjava u Suvom Dolu, Srbi uznemireni

CC0 / Pixabay / policija
policija - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Nepoznati napadači ispalili su večeras rafal u vazduh, u delu multietničkog sela Suvi Do koji se nalazi na trećem kilometru od centra severne Kosovske Mitrovice.
Kako za „Politiku” kaže Mico Kragović, predstavnik Srba u Suvom Dolu, najnovija pucnjava uznemirila je žitelje gornjeg dela sela u kojem su naseljeni isključivo Srbi, a sve se dogodilo samo pet dana pošto je grupa Albanaca pretukla Lazara M. (15), kojeg su četvorica Albanaca šutirala nogama, udarala rukama, zbog čega je zadobio hematome na glavi i po celom telu, a pomoć mu je ukazana u mitrovičkoj bolnici.
"Iz vozila u pokretu, posle 17 sati ispaljen je rafal u vazduh, što je uznemirilo ovdašnje Srbe i što je još jedan vid psihičkog pritiska na nas. Dok smo istrčali iz kuća, vozilo je u mraku velikom brzinom nestalo ka pravcu donjeg dela sela. Nije prošlo ni pet dana, a ponovo smo na meti. Lazar, dečak od 15 godina je pretučen samo zato što je srpsko dete. Četvorica su ga tukla, a navodno jedan Albanac je priveden", rekao je Kragović.
U multietničkom selu Suvi Do živi oko 250 Srba, u potpunom albanskim okruženju. Donji deo sela je naseljen isključivo Albancima, a okružuju ga albanska sela Gušavac, Vinarce i Vidomirić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala