- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Poslanica Bundestaga: Odluka o slanju nemačkih tenkova Ukrajini „istorijski neispravna“

© AP Photo / Michael SohnNemački tenk "leopard 2"
Nemački tenk leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Odluka Nemačke da uputi tenkove „leopard“ Ukrajini i da dozvoli drugim zemljama da rade to isto je „istorijski neispravno“, izjavila je poslanica Bundestaga iz Leve partije Sevim Dagdelen, članica Parlamentarnog saveta NATO-a.
U intervjuu za kanal „Democracy Now!“ Dagdelenova je naglasila da je umesto slanja naoružanja Ukrajini potrebna demokratija.
„Odluka da se šalju borbeni tenkovi Ukrajini je istorijski pogrešna odluka. I ona je postala moguća pod pritiskom administracije Džozefa Bajdena na Nemačku“, rekla je ona.
Prema istraživaljima javnog mnjenja, kako je navela poslanica, većina Nemaca je protiv te odluke, koja odgovara isključivo interesima američkog vojno-industrijskog kompleksa.
„Kada Nemačka ostane bez tenkova, SAD će moći da joj šalju svoje tenkove“, navela je poslanica i dodala da „SAD nemaju saveznike, te da deluju isključivo u sopstvenim interesima“.
Prema njenim rečima, za SAD je Evropa kao Latinska Amerika sedamdesetih godina – „kontinent na kojem možeš da radiš šta hoćeš“.
Odluka o tenkovima, kako je ocenila, „ništa neće promeniti u vojnom smislu, jer će Rusija odgovoriti“.
„Potrebno je više diplomatije, a slanje naoružanja dovešće do pogibije još većeg broja ljudi u Ukrajini“, smatra Dagdelenova.
Nemački tenk leopard 2 - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Nemačka šalje Ukrajini 14 tenkova „leopard“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala