- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Novi nivo konfrontacije“: Zapadni tenkovi i avioni neće promeniti situaciju na frontu u Ukrajini

CC BY 2.0 / Flickr / James Avery / Američki tenkovi M1A2 "Abrams" na vojnim vežbama u Litvaniji
Američki tenkovi M1A2 Abrams na vojnim vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Slanjem tenkova „leopard 2“ i „abrams“ Ukrajini Zapad prelazi na novi nivo konfrontacije Rusije i NATO-a, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima u Beču Konstantin Gavrilov.

„Ranije smo se na pregovorima bavili pitanjima lakog malokalibarskog oružja, odnosno sprečavanjem da takvo oružje dođe u zone sukoba, zatim kontrolom prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema i tako dalje. Bili su razrađeni dokumenti, ali sada su praktično svi ostavljeni po strani. Zapad ih jednostavno ne poštuje i sada zaista prelazi na novi nivo konfrontacije“, rekao je Gavrilov za televiziju „Rusija 24“.

On je poručio da isporuka tenkova i aviona Kijevu sa Zapada neće promeniti situaciju na frontu.

„Nema ništa dobro u isporukama tih tenkova i mogućim isporukama aviona. Međutim, ne treba praviti od toga katastrofu jer oni neće ništa izmeniti na frontu. Mi smo dokazali našu odlučnost. Nećemo odustati od svojih ciljeva i zadataka koji su postavljeni tokom specijalne operacije. Što se više povećava pomoć Ukrajini, to će biti šira teritorija na kojoj se izvodi specijalna operacija“, istakao je Gavrilov.

Američki predsednik Džozef Bajden ranije je saopštio da će SAD u okviru novog paketa vojne pomoći isporučiti Ukrajini 31 tenk M1„abrams“, dok je Vlada Nemačke objavila da Berlin šalje Kijevu 14 tenkova „leopard“. Pored toga, i drugi evropski partneri će isporučiti Kijevu tenkove „leopard 2“, jer Nemačka namerava da im izda dozvolu za izvoz.
Rad samohodnih topova 2S7 „Pion“ u zoni specijalne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
RUSIJA
Ako upotrebite bombe kao u Jugoslaviji... Moskva poslala žestoko upozorenje Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala