- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: Mi nismo u ratu s Rusijom

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPHrvatski predsednik Zoran Milanović
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da će slanje zapadnih tenkova u Ukrajinu produžiti sukob u toj zemlji. On je naglasio da Hrvatska vojno nikako ne treba da pomaže Ukrajini. Mi nismo u ratu sa Rusijom, dodao je on.
"Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto", izjavio je Milanović prilikom posete kompaniji AD Plastik.
On smatra da Hrvatska vojno nikako ne treba da pomaže.
"Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to "proksi rat". Ja sam samo ponovio njegove reči. I onda smo slušali kako me hvali ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. Međutim nakon nekoliko dana nemačka ministarka spoljnih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, "mi smo u ratu s Rusijom". Ja to nisam znao. Možda je Nemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina", kazao je.
Milanović je poručio da Hrvatska nije deo sukoba.
"Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Nemačka nije i neće ih ništa pitati, a možda i bolje, jer smo videli što su radili s rezolucijom o BiH", naveo je hrvatski predsednik.
Milanović kaže da će uvek zagovarati da Hrvatska ostane van sukoba.
"Možda ti tenkovi izgore, možda dođu do Krima, ali bez Hrvatske. Ja ću to uvek zagovarati. Oni koji se žele svideti nekome u Briselu možda će to zagovarati, ali ja neću", dodao je on., preneli su hrvatski mediji
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
REGION
Milanović: EU nas tretira kao da smo retardirani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala