- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Divac posetio Orlove, Piksi ga predstavio: „Bili ste mali, kada je žario i palio“

© Foto : FSSVlade Divac
Vlade Divac  - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Vlade Divac posetio je fudbalsku reprezentaciju Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija u Los Anđelesu, gde se spremaju za prijateljski susret sa SAD, u noći između srede i četvrtka (četiri ujutru) po srednjevropskom vremenu.
Dobro poznato lice na zvaničnom treningu reprezentacije Srbije u Los Anđelesu. Legendarni košarkaški as Vlade Divac ispunio je obećanje i došao da podrži Dragana Stojkovića i njegove momke uoči prijateljskog susreta protiv Sjedinjenih Američkih Država.
„Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak”, obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom.
Usledio je Piksijev odgovor.
„Bili ste mali kada je Vlade igrao košarku, ali verujte mi da je žario i palio pod obručima”, objasnio je Stojković okupljenim Orlovima.
Posle zajedničke fotografije za uspomenu, Divac je podsetio Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kom je selektor naše reprezentacije ostvario prvi veliki uspeh u igračkoj karijeri:
„Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju”, istakao je Divac za sajt FSS i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u „Gradu anđela“.
„Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, dodao je nekašnji košarkaš Sakramento Kingsa, Los Anđeles Lejkersa i brojnih drugih klubova.
Divac je istakao da smatra da će srpski fudbaleri biti mudriji posle iskustva koje su stekli igrajući na Mundijalu u Kataru.
„Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat”, zaključio je Divac, dodajući da je dobro što Srbija ni u košarci, ni u fudbalu nije menjala selektora posle slabijih rezultata na velikim takmičenjima.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
SPORT
Srpski fudbaler doživeo nezapamćenu torturu – šamari, uvrede i pretnje
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Red za Srbina sve duži, ali „stara dama“ ima keca u rukavu
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SPORT
Sergej kao „metak“, a potom kao „duh“ – majstorija za svega četiri minuta!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala