- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjan: Evropska unija ucenjuje Srbiju zahtevom za zatvaranje Sputnjika i RT

© Foto : Press-služba prezidenta Respubliki Belarusь / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan izjavila je da Evropska unija ucenjuje Srbiju zahtevajući da se Sputnjik i RT zatvore.
„Evropska unija ucenjuje Srbiju zahtevajući zatvaranje Sputnjika i RT. U nacrtu godišnjeg izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji osuđuje se otvaranje redakcije RT u Beogradu, a vlasti zemlje se pozivaju da ispoštuju odluku Evropske unije o obustavi emitovanja Sputnjika i RT“, objavila je Simonjanova na Telegramu.
Ranije je objavljen nacrt godišnjeg izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji koji je pripremio izvestilac Vladimir Bilčik. U njemu se, između ostalog, osuđuje otvaranje ruskog informativnog servisa RT na srpskom u Beogradu i pozivaju se vlasti da se usklade sa odlukom EU o suspendovanju emitovanja servisa RT i agencije Sputnjik; kao i da se suprotstave dezinformacijama i „manipulativnim anti-EU narativima“.
Zabrinutost se izražava zbog kašnjenja u primeni medijske strategije, kao i žaljenje zbog odluke REM da četiri nacionalne frekvencije dodeli kanalima sa „istorijom kršenja novinarskih standarda“.
 Poslanici EP Vladimir Bilčik i Matjaž Nemec nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SRBIJA
Zatvorite Sputnjik! Šta piše u novom izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala