- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Saradnja novinara Crne Gore i Rusije

© Sputnik / Boban NovovićSa sastanka Udruženja novinara Crne Gore i Saveza novinara Rusije
Sa sastanka Udruženja novinara Crne Gore i Saveza novinara Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Predstavnici Udruženja novinara Crne Gore i Saveza novinara Rusije dogovorili su da uskoro potpišu sporazum o saradnji. Vladimir Solovjov, predsjednik Saveza novinara Rusije sa saradnicima, razgovarao je sa Tihomirom – Tihom Burzanoviće, predsjednikom UNCG, i Ivanom Miloševićem, sekretarom.
Burzanović i Milošević su upoznali Solovjova sa radom UNCG, svakodnevnim nevoljama i željom da se u medijskom ratu koji se ovih dana vodi protiv Rusije u Crnoj Gori prikaže i strana Rusije i objektivno obavijeste građani o sukobu u toj zemlji.

“Naše Udruženje je u odnosu na Savez novinara Rusije, maleno, ali dovoljno da digne glas u Crnoj Gori protiv medijske blokade i neprimjerenog medijskog rata koji se sa Zapada prelio i u domaće medije. Neshvatljivo je da se domaći mediji i dobar dio novinara kune u etiku i objektivno izvještavanje, a posednjih godinu dana izbjegavaju da obavljaju vijesti ruskih medija i proglašavaju ih neprijateljskim. UNCG će se u skladu sa svojim mogućnostima i uticajem tome suprostaviti, a jedan od načina je i dodjela ovogodišnjih nagrada. Jedan dio nagrađenih dolazi iz Rusije, a to je bio naš odgovor na antirusku medijsku kampanju u našoj zemlji,” istakli su Burzanović i Milošević.

Vladimir Solovjov se zahvalio na riječima podrške i predstavio rad Saveza novinara Rusije. Radi se o savezu koji okuplja oko 80.000 novinara i u svakom gradu širom Rusije ima svoje ogranke. Solovjov je istakao da SNR finansira država i da dio sredstava odvajaju za svoje najstarije članove.
“Puno nam znači podrška UNCG i sa zadovoljstvom smo prihvatili da budemo vaši gosti na godišnjoj skupštoni. Savez novinara Rusije ima odličnu saradnju i sporazum sa kolegama iz Bjelorusije, a nadam se da će se takav sporazum vrlo brzo potpisati i sa UNCG. Sporazum će biti u obostranom interesu i nadam se da će nam se u budućnosti pridružiti i ostali.”, poručio je Solovjov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala