- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija upozorava: Svi američki tenkovi koji budu isporučeni Ukrajini – biće uništeni

© AFP 2023 / JUNG YEON-JEAmerički tenk M1A2 „abrams“ je usavršena verzija tenka M1A1. Modernizacija je urađena prvenstveno u elektronici i oklopu
Američki tenk M1A2 „abrams“ je usavršena verzija tenka M1A1. Modernizacija je urađena prvenstveno u elektronici i oklopu - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Ruska vojska će uništiti američke tenkove ukoliko Vašington odluči da ih isporuči Ukrajini, upozorio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.
„Nema nikakve sumnje da će, ukoliko se donese odluka o isporuci tenkova 'M1 abrams' Kijevu, naša vojska uništiti američke tenkove isto kao što uništava i sve druge primerke NATO tehnike“, naveo je diplomata.
Po njegovim rečima, SAD neće moći da opravdaju takav potez argumentima o „odbrambenom naoružanju“.
„To bi bila još jedna nedopustiva provokacija protiv Rusije. Niko ne treba da ima iluzije po pitanju toga ko je pravi agresor u aktuelnom sukobu“, rekao je Antonov.
Kako je ocenio, SAD ciljano pokušavaju da nanesu strateški poraz Rusiji.
„Vašington daje zeleno svetlo da se američka pomoć koristi za napad na Krim. Pokriva zločine radikala nad stanovnicima Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti. Sve više zvaničnika i eksperta u Americi priznaje: reč je o ratu preko posrednika koji se vodi protiv naše zemlje“, objasnio je on.
Antonov je skrenuo pažnju na to da Amerikanci stalno podižu „lestvicu“ pružanja vojne pomoći Ukrajini, posebno u vreme kada ruska vojska pobeđuje.
Mediji pišu da će američki predsednik Džo Bajden u sredu najaviti isporuku od 30 do 50 tenkova „abrams“ Kijevu u okviru sporazuma sa Berlinom o isporuci tenkova „leopard 2“ Ukrajini iz Nemačke i drugih zemalja.
Američki tenkovi M1A2 Abrams na vojnim vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bajden danas saopštava odluku o slanju tenkova „abrams“ Ukrajini?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala