- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Protivnik se ne obazire ni na šta – puca svojim ljudima u leđa

© Press-služba Prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Cilj specijalne vojne operacije je zaštita ljudi i same Rusije od opasnosti koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje Rusiji istorijski pripadaju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Ruski predsednik je povodom Dana ruskih studenata posetio klaster „Lomonosov“ Inovacionog naučno-tehnološkog centra Moskovskog državnog univerziteta.
„Cilj je, kako sam već mnogo puta govorio – zaštita ljudi, pre svega, zaštita same Rusije od onih opasnosti koje pokušavaju da stvore na teritorijama koje nam istorijski pripadaju. I mi to ne smemo da dozvolimo“, rekao je Putin tokom razgovora sa studentima.
Govoreći o ukrajinskoj vojsci, Putin je naveo da „protivnik nema nikakvog obzira, da je formirao kaznene odrede i da puca u leđa sopstvenim ljudima“.

„Nažalost, protivnik se ne obazire ni na šta. Pucaju svojim ljudima u leđa, čak su formirali kaznene odrede. Momci su pričali o tome nedavno, pre nedelju dana. Naši su u jednom naseljenom mestu bili svedoci sledeće scene: protivnik je ispred, a pucaju na njega (s leđa). Pritom, kako kažu, to je bila jaka vatra, nisu im dozvoljavali povlačenje“, rekao je Putin.

Kako je istakao, to čine neonacisti, ali sami ne izlaze u prve redove.

Evropa će povratiti suverenitet

Evropske zemlje će pre ili kasnije povratiti izgubljeni suverenitet, ali za to će biti potrebno vreme, rekao je Putin.

„Mnogo toga što se dešava ima duboke korene, određene osnove. Naravno, doći će vreme, u to nema sumnje, Evropi će u svakom slučaju ipak biti vraćen suverenitet. Sudeći po svemu, za to će biti potrebno još neko vreme“, rekao je ruski lider.

Rusija neće ukidati kulturu kao što čini Zapad

Ruski predsednik je, takođe, istakao da Rusija neće živeti bez svetske kulture, „za razliku od Zapada koji 'ukida' Čajkovskog.
„Nikada nam nije ni palo na pamet da ukinemo Betovena ili Baha, O. Henrija i tako dalje, a tamo su se dosetili da ukinu Čajkovskog. Pa neka žive bez Čajkovskog i bez Dostojevskog i bez Tolstoja, a mi nećemo živeti bez svetskih klasika“, rekao je Putin.
On je dodao da je Rusija samo deo svetske kulture, ali veoma značajan deo.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kremlj Kijevu: Rusija i Putin postoje i postojaće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala