- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Apsurdno je misliti da se bezbednost Ukrajine postiže moćnom vojskom

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Apsurdno je misliti da se bezbednost Ukrajine može osigurati moćnom vojskom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Svakodnevno čitamo veliki broj diskusija. Na našu žalost, vidimo veliki broj političara, vojnih i drugih eksperata, koji nas ubeđuju da se nastavkom rata može osigurati bezbednost kontinenta. To je apsurdno ubeđenje, to je slepa ulica razvoja i vojne i političke misli. Veoma smo sigurni u to“, rekao je Peskov.

Podvukao je da su u Rusiji u to bili ubeđeni i pre nešto više od godinu dana, kada je predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao sve da sednu za pregovarački sto.

„Tada je predsednik Putin pozvao sve da se prisete nekoliko decenija postepenog napredovanja NATO-a prema Rusiji i upozorio da nastavak takvih akcija ne može ostati bez posledica“, istakao je Peskov.

Komentarisao je i raniju objavu nemačkih medija da je nemački kancelar Olaf Šolc doneo odluku da Ukrajini pošalje tenkove „leopard“ i istakao da Moskva ne kontaktira sa Berlinom na temu isporuka.
Ranije je „Vašington post“ objavio članak u kome je navedeno da SAD smatraju da je bolje bezbednost Ukrajine osigurati ne prijemom u NATO, već moćnom vojskom.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Stoltenberg: Put ka miru vodi preko isporuka oružja Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala