- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Epstajn je ubijen“: Bivša saradnica bogataša intervjuom iz zatvora podgrejala „teorije zavere“

© AP Photo / John MinchilloDžefri Epstajn i Gislejn Maksvel
Džefri Epstajn i Gislejn Maksvel - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2023
Pratite nas
Gislejn Maksvel, nekadašnja saradnica pokojnog američkog bogataša Džefrija Epstajna, dala je prvi intervju nakon što je osuđena na 20 godina zatvora jer mu je pomagala u zlostavljanju mladih devojaka.
Epstajin se ubio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu 2019. godine dok je čekao suđenje za trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorišćavanja. Maksvelova je svoje suđenje dočekala i od hapšenja u julu 2020. godine ova 61-godišnja Britanka provela je u pritvoru, odnosno sada u zatvoru odakle je dala prvi intervju.
Maksvelova je intervju dala iz zatvorske ćelije na Floridi za britansku televiziju „TalkTV“.
Ona je letos osuđena na 20 godina zatvora za pomaganje Epstajnu u zlostavljanju mladih devojaka. Kći novinskog tajkuna Roberta Maksvela među svojim kontaktima imala je dva američka predsednika, papu i slavne osobe, ali na sudu su je svi prijatelji napustili, uključujući i britanskog princa Endrjua.
Na pitanje o okolnostima Epstajnove smrti Maksvelova je rekla da veruje da je on ubijen što ide u prilog teoriji zavere koja kruži internetom od dana njegove smrti, a glavni joj je narativ da je Epstajn ubijen da na suđenju ne bi bili otkriveni oni sa kojima je sarađivao, a na spisku su navodno vrlo ugledni i poznati ljudi.
„Verujem da je ubijen. Bila sam šokirana”, rekla je ona, preneo je RT.
Na pitanje o žrtvama, Maksvelova je rekla da se nada da su dobile neku vrstu zaključenja agonije ishodom suđenja na kojem je ona osuđena na zatvorsku kaznu. Zanimljivoje da se nije izvinula, već je dodala da treba da iskale bes na vlasti koje su dopustileda Epstajn umre u zatvoru.
Maksvelova je rekla da bi volela da Epstajna nikada u životu nije upoznala. Svom bratu Janu Maksvelu i novinarki Dafni Barak rekla je da je najveća zabluda o njoj da je „najokrutnija, najzlobnija i najotrovnija osoba“.
„Iskreno, volela bih da nikada nisam upoznala Epstajna. Nisam znala da je tako grozan. Mislim, sada kada gledam unazad, to je naravno jasno. Ali u to vreme je imao puno prijatelja. Bio je prijatelj s gotovo svima koje možete da zamislite“, rekla je ona.
Melinda i Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SVET
„Bio je oličenje zla“: Melinda Gejts o prijateljstvu Džefrija Epstajna i Bila Gejtsa
Lorens Visoski - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2021
SVET
Ko je sve od moćnih leteo avionom milijardera pedofila: Pilot svedočio na suđenju „Epstajnovoj madam“
Skica Gislejn Maksvel  na suđenju - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Odlučeno: Objavljuju se dokazi o povezanosti Klintonovih i Epstajnove madam
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala