- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ukrajinska skazaljka odavno zarđala“: Medvedev predložio Bajdenu i Šolcu da zaustave nuklearni sat

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev
Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev predložio je liderima Sjedinjenih Američkih Država i Nemačke da zaustave otkucavanje nuklearnog časovnika, ali najpre da shvate da je njihova ukrajinska skazaljka zarđala.

„Neka časovničari Bajden i Šolc zaustave otkucavanje nuklearnog časovnika na neko vreme. Za to bi prvo morali da shvate da je njihova ukrajinska skazaljka odavno zarđala“, rekao je Medvedev za Sputnjik, odgovarajući na pitanje, šta učiniti kako bi se strelica ovog časovnika vratila bar malo unazad.

Strelice „Časovnika sudnjeg dana“ koje pokazuju pretnju od globalne katastrofe, rekordno su se približile „nuklearnoj ponoći“ ─ do nje je ostalo još 90 sekundi, saopštio je „Bilten atomskih fizičara“.
„Časovnik sudnjeg dana“ prvi put se pojavio na prvoj strani američkog magazina „Bilten atomskih fizičara“ 1947. godine. Najdalje od ponoći strelice su bile 1991. godine, dok su nakon Hladnog rata naučnici smatrali da se čovečanstvo odvojilo od nuklearne kataklizme čitavih 17 minuta.
Nuklearni rat - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Medvedev upozorio na opasnost od početka nuklearnog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala