- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp se priprema za spektakularan povratak: Sprema prvi korak

© AP Photo / Lynne SladkyDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Bivšem američkome predsedniku Donaldu Trampu jasno je da će, ako svoje poruke želi da pošalje velikom broju ljudi, morati da koristiti popularne platforme s velikim brojem korisnika. Kako prenose mediji, Tramp sa svojim savetnicima razmatra povratak na mrežu Ilona Maska i traži savete za prvu tvit koji bi objavio nakon svog velikog povratka.
Nakon što je izbačen s najpopularnijih i najpoznatijih društvenih mreža, Donald Tramp pokrenuo je vlastitu platformu Truth Social. S njom je potpisao i ugovor o ekskluzivnosti, prema kojem sve što objavljuje na društvenim mrežama prvo mora da objavi na Truth Social i tek šest sati nakon toga može objavljivati isti sadržaj na drugim mrežama.
Međutim, kako je poznato, njegova platforma naišla je na brojne izazove, a posebno je zabrinjavajuće što je ni sam Tramp ne koristi toliko često koliko se to očekivalo. Novi udarac (neki smatraju i konačni) svojoj mreži bivši američki predsednik mogao bi zadati tokom sledećih meseci jer, kako prenose mediji, ne namerava da potpiše produženje ugovora o ekskluzivnosti objave sadržaja, koji ističe u junu ove godine.
Tramp ne namerava da obnovi svoju obavezu prema Truth Social jer se navodno sprema na veliki povratak na druge platforme, prenose američki mediji.
Jasno je da je na njegovoj društvenoj mreži doseg veoma mali i da ako svoje poruke želi da pošalje većem broju Amerikanaca, ali i fanovima širom sveta, moraće da koristi veće platforme poput Tvitera i *Fejsbuka (Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke).
Iako je s Tvitera izbačen, dolaskom Ilona Maska u tu kompaniju počeli su da duvaju novi vetrovi i ponovo je otvorena mogućnost povrataka Trampa na njegovu omiljenu mrežu. Iako je prvobitno objavio da se neće vratiti na Tviter, njegove velike predsedničke ambicije, želi da iskoristi tu platformu kao medij za slanje poruka stotinama miliona ljudi.
Tramp sa svojim savetnicima već raspravlja o povratku na Maskovu mrežu i navodno traži savete za prvu tvit koji bi objavio nakon svojeg potencijalnog velikog povratka.
Takođe, i iz *Mete su objavili kako će uskoro doneti odluku o tome hoće li omogućiti Trampu povratak na njihove platforme.
*Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala