- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Zapad još nije prešao najcrvenije linije

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKNemački tenkovi "leopard 2/A4"
Nemački tenkovi leopard 2/A4 - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
NATO i zapadne zemlje su, faktički, uvučeni u konflikt u Ukrajini, međutim, nisu prešli sve crvene linije, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Mi šaljemo sve više signala o tome da su prešli neke crvene linije, ali je moguće da najcrvenije linije još nisu pređene. Što se tiče nuklearnih sila, među kojima je i Rusija, ako težite ka zaoštravanju konflikta, onda je neophodno da razmotrite sve varijante“, podvukao je Poljanski.

Naveo je da isporuke zapadnog naoružanja neće kardinalno promeniti tok ruske specijalne vojne operacije, pritom, tom prelasku crvenih linija preti i direktno uvlačenje Zapada u ukrajinski konflikt.
Prema rečima diplomate, Rusija ne želi direktan sukob sa Severnoatlanstkom alijansom, a NATO daje slične izjave.
„U Ukrajinu ne isporučuju samo naoružanje, tamo se nalaze i eksperti za održavanje tog oružja, jer veći deo tog naoružanja ne može da funkcioniše bez podrške zapadnih eksperata“, rekao je on.
Poljanski je podvukao da su SAD direkto uvečene u operativno planiranje ukrajinskih vojnika, a NATO zemlje Kijevu isporučuju i satelitske podatke. Zaključio je da NATO faktički ratuje u Ukrajini i da, verovatno, nije reč o velikom vojnom NATO kontingentu, ali se tamo nalaze privatne vojne kompanije, vojni savetnici i veliki broj plaćenika.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kremlj: Zapad je u zabludi da Ukrajina može pobediti na bojnom polju - zažaliće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala