Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prištinski specijalci ponovo postavili betonske prepreke na putu Kosovska Mitrovica–Leposavić

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPolicija tzv. Kosova (ROSU), arhivska fotografija
Policija tzv. Kosova (ROSU), arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Specijalci takozvane kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog bistričkog mosta, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored puta.
Vozila na ovom delu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se putanjom cik-cak, javlja RTS.
Betonski blokovi na ovom delu puta ponovo su postavljeni i to nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je Miljan Delević ranjen iz vatrenog oružja. Policija je na ovom delu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, po njenoj tvrdnji, nije zaustavilo a pritom je i udarilo u vozilo policije.
Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši Miljana Delevića. Druga osoba u istom vozilu nije povređena.
Punkt kod bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na severu Kosova i Metohije, gde od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila. Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.
Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smeštaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.
Građevinske mašine - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2023
SRBIJA
Uz nadzor tzv. kosovske policije proširenje puta kod Bistričkog mosta – priprema za kontrolni punkt?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala