Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak nakon sastanka s Dačićem: Razmenili smo mišljenja o dijalogu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiroslav Lajčak
Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem razgovarao danas u Briselu o dijalogu o normalizaciji odnosa dve strane, u kontekstu težnje Srbije za članstvo u EU.
„Dobro je dočekati srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića danas u Briselu. Razmenili smo mišljenja o dijalogu o normalizaciji odnosa u kontekstu aspiracija Srbije za članstvo u EU“, naveo je Lajčak na Tviteru.
Dačić je prethodno, nakon odvojenih sastanaka u Briselu sa Lajčakom, šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom, komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, poručio da su i Borelj i Lajčak istakli veoma konstruktivnu i odgovornu ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kad je reč o poslednjim razgovorima u Beogradu o dijalogu Beograda i Prištine.
On je dodao da je opredeljenje Srbije da učini sve što može, vodeći računa o nacionalnim i državnim interesima, da nastavi evropski put i usaglašavanje politike sa politikom EU.
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
SRBIJA
Borelj: Očekujemo konstruktivan pristup predlogu EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala