- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ambasada Norveške je nova kontakt ambasada NATO u BiH

NATO zastava - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Ambasada Norveške u BiH preuzela je od Ambasade Mađarske u BiH dužnost kontakt ambasade za saradnju sa NATO.
Komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Pamela Mekgaha ocenila je na ceremoniji u Sarajevu da Norveška preuzima ulogu kontakt ambasade u važnom trenutku.
"U Evropi postoji nova bezbednosna realnost, a broj izazova sa kojima se suočavamo raste. Nijedna država ih ne može sama rešavati. Radujem se saradnji sa Norveškom, koja niz godina podržava i BiH i NATO u nastavku važnih bezbednosnih projekata u cilju očuvanja bezbjednosti građana", rekla je Mekgahova, prenosi Srna.
Otpravnik poslova Ambasade Mađarske u BiH Ksaba Feleguhazi je rekao da je prioritet očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu ključni interes u geopolitičkom i ekonomskom smislu, prenose sarajevski mediji.
"Mađarska ima cilj da daje doprinos miru i bezbednosti zapadnog Balkana, na političkom nivou snažno podržavamo ubrzanje EU integracija BiH, kao i jačanje saradnje između NATO-a i BiH", rekao je on.
Ambasador Norveške u BiH Olav Reinertsen istakao je da je već posetio Banjaluku kako bi razgovarao o NATO-u.
Ocenio je da su odnosi Bosne i Hercegovine i NATO u poslednjih 27 godina bili odlični, kao i da je građane i političare potrebno informisati o tome šta "NATO zaista jeste".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala