Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nema dileme, to je bio pokušaj ubistva“: Ministar odbrane obišao ranjenog Delevića

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije/Andrija GavrilovicMinistar odbrane Miloš Vučević obišao je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Miljana Delevića
Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Miljana Delevića - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Miloš Vučević objavio je danas da je obišao na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu Miljana Delevića, koji je ranjen kada je na vozilo u kojem se nalazio pucala specijalna tzv. kosovska policija, i poručio da je za njega, bez dileme, reč o pokušaju ubistva.
"Nikakvo tu nije bilo zaustavljanje, govorim o dvojici Srba, niti njihovo opiranje, nego pokušaj likvidacije. Pogledajte broj metaka koji je ispaljen, pogledajte njihovu akciju gde su hteli da ih sateraju, da ih sabiju između betonskih blokova i vozila ROSU policije", naveo je Vučević na društvenim mrežama.
On je upitao šta radi ROSU na severu Kosova i Metohije s obzirom na Briselski sporazum i sve one garancije koje je Beograd dobio od međunarodne zajednice.
"Ali niko ne pušta suzu za Srbima i to je nešto na šta, nažalost, moramo da sviknemo. Nije emotivno lako prihvatiti, ali je nažalost naša politička realnost. Niko ne žali ni za Stefanom, ni za Milošem. Niko ne žali ni za momcima koji su jedva spasili glavu juče. To je surova politička realnost koja nas okružuje. Ne danas, ne od juče, već dugo godina", ocenio je on.
Vučević je zahvalio ljudima iz bolnice u Kraljevu koji su prvi pružili zdravstvenu pomoć ranjenom Delaviću i VMA i poručio da veruje da će se on dobro oporaviti, da će što pre biti među svojima.
"Nadam se da će moći mirno da nastavi da živi na Kosovu i Metohiji. Za mene nema dileme, to je bio pokušaj ubistva. Nastavlja se teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Naravno, oni posle izmišljaju da postoje brojne krivične prijave, kriminalizuju svakoga ko je Srbin, posebno na severu Kosova i Metohije. Oprobana matrica, scenario koji je odavno napisan, nešto što možete stvarno da vidite", naveo je Vučević.
Vučević je u odvojenoj objavi na društvenoj mreži naglasio da je najvažnije da je jedan ljudski život spasen i produžen na, kako je rekao, "ponos svih nas, na ponos Ministarstva odbrane, rekao bih cele države Srbije".
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je u ponedeljak da su pripadnici specijalne kosovske policije ROSU pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, i da je tom prilikom ranjen Miljan D, a da je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.
Incident se, kako je naveo, dogodio kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala