- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sputnjiku Srbija uručena nagrada za najbolji portal /video, foto/

© Nataša MilosavljevićLjubinki Milinčić uručena nagrada Udruženja novinara Crne Gore
Ljubinki Milinčić uručena nagrada Udruženja novinara Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Nagrada Udruženja novinara Crne Gore za najbolji portal u 2022. godini uručena je glavnoj urednici Sputnjika Srbija Ljubinki Milinčić u Podgorici.
Glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić zahvalila se na nagradi i istakla da je značajno to što se Udruženje novinara Crne Gore ohrabrilo da nagradi napore Sputnjika, i to iz zemlje koja je učlanjena u NATO.
Predsjednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović, uručujući nagradu za najbolji portal, istakao je misiju Sputnjika i Raše tudej, za koje je rekao da su uradili veliki posao odbijajući medijske nasrtaje.
Svečanost dodjela godišnjih nagrada Udruženja novinara Crne Gore upriličena je u Srpskoj kući, povodom Dana novinara.
Skup je pozdravio ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori Vladimir Maslenikov, koji je čestitao dan novinara.
On se zahvalio organizatorima na inicijativi da se pokažu bliske istorijske veze i kulture bliskih naroda.
Maslenikov se zahvalio i zbog toga što je Udruženje novinara Crne Gore odlučilo da posthumno dodijeli nagradu tragično preminuloj Dariji Duginoj, koju je primio Vladimir Solovjov vođa delegacije Udruženja novinara Rusije, kao i novinara Igora Damjanovića koji je izvještavao sa ratišta u Dobasu. Solovjov je kazao da će nagradu Dariji Duginoj predati njenom ocu, filozofu Aleksandru Duginu.
Solovjov je uručio zahvalnicu Saveza novinara Rusije predsjedniku Udruženja novinara Crne Gore Tihomiru Burzanoviću, kao i novinaru Igoru Damjanoviću.
Sekretar Udruženja novinara Crne Gore Ivan Milošević kazao je da su sada svi oni koji su povezani sa Rusijom u Crnoj Gori, osuđeni od strane onih koji slušaju nalogodavce sa Zapada.
Milošević kaže da se ne smije zaboraviti ni ruska stranu u svemu što se događa.
„Udruženje novinara Crne Gore je i pokušalo da približi kolege iz Rusije“, rekao je Milošević i najavio izdavanje monografija povodom 150 godina novinarstva u crnoj Gori.
Nino Brajović, predsjednik Udryženja novinara Srbije rekao je da je Laza Kostić bio prvi predsjednik Udruženja novinara Srbije, koji je ujedno bio i urednik Glasa Crnogorca. On je saopštio da će Udruženje novinara Srbije i dalje pomagati Udruženju novinara Crne Gore.

Dobitnici nagrada Udruženja novinara Crne Gore

Žiri Udruženja novinara Crne Gore odlučio je da nagradu za životno djelo za 2022.godinu dodijeli posthumno Darji Duginoj, (RT i TV Carigrad).
Nagradu za životno djelo za 2022. godinu je dobio i doajen novinarstva Crne Gore u emigraciji Petar Milatović.
© Sputnik / Nataša MilosavljevićOvogodišnji dobitnici nagrada Udruženja novinara Crne Gore
Ovogodišnji dobitnici nagrada Udruženja novinara Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Ovogodišnji dobitnici nagrada Udruženja novinara Crne Gore
Godišnje nagrade za 2022.godinu su dobili: Igor Damjanović (IN4S), Ljubica Gojković – Vukićević (Srpska TV, Prva TV) i Bratislav Stoiljković (TV ADRIA).
Nagradu za najbolju reportažu u 2022.godini dobio je Darko Jovović (DAN) za najbolju kolumnu Ivan Milošević (Srpska24), dok je nagradu za najbolju fotografiju dobio Srđan Boljević (DAN).
Nagrada za najbolji sajt u 2022. godinu je pripala Udruženju novinara Srbije (UNS), dok je za najbolji portal nagradu dobio Sputnjik Srbija.
Žiri Udruženja novinara Crne Gore donio je i Odluku da Spomenicu 150 godina novinarstva u Crnoj Gori (1871 – 19221) dodijeli Savezu novinara Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala