Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsednik Izvršnog odbora SNS: Vučić spreman da se povuče sa mesta predsednika

© Tanjug / JADRANKA ILIĆPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na vanrednom sastanku održanom u nedelju uveče u centrali stranke, rekao da je spreman da se povuče sa mesta predsednika.
"Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to kraj SNS, kraj karijere koje je SNS imala na političkoj sceni Srbije, a mislim da nakon toga sledi najgori mogući scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim", rekao je Glišić za televiziju "Pink" posle sastanka posvećenog rešenju situacije na KiM.
Beogradski list "Informer" javio je prethodno da je predsednik Vučić napustio u nedelju oko 21.00 sastanak sa najbližim saradnicima u centrali SNS na Novom Beogradu.
Vučić je upoznao partijski vrh sa pritiscima Zapada na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, a nedugo potom je napustio partijsku centralu.
Kako dodaje "Informer", pojedini funkcioneri govorili su da ni slučajno ne treba prihvatiti dalje pregovore sa EU i SAD.
Vučić je, dodaje beogradski list, sve to saslušao, a onda poručio da ako neko misli da može i ume bolje, on će se povući.
Rekao je i da će, ako narod odbije pregovore i ako neko misli da treba da se ekonomski uništi zemlja, on vođenje države prepustiti "pametnijima".

Vučić se obraća javnosti u 20 časova

Kako je ranije najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti u 20 časova.
Vučić će prethodno prisustvovati sednici Vlade, na kojoj bi trebalo da obavesti članove kabineta Ane Brnabić o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom koja je nedavno boravila u Srbiji i sa kojom je razgovarao o Kosovu i Metohiji.
Sednica Vlade je zakazana za 11 časova.
Aleksandar Vučić sa međunarodnim izaslanicima - Sputnik Srbija, 1920, 20.01.2023
SRBIJA
Vučić: Spremni smo da prihvatimo koncept predloženog sporazuma Beograda i Prištine /video/
Gazimestan - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
SRBIJA
Novi Zapadni ultimatum: Uvek u istoriji Srbija je na ovakvim raskrsnicama birala pravu stranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala