- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Obnovljen aerodrom na severu Sirije, raspoređena ruska borbena avijacija

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski avion Il-76 sleće na aerodrom Hmejmim u Siriji
Ruski avion Il-76 sleće na aerodrom Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2023
Pratite nas
Ruska borbena avijacija raspoređena je obnovljenom aerodromu „Džejrah“ u Siriji a saradnja sa sirijskom avijacijom omogućava da se štiti državna granica na severu zemlje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Ruski i sirijski vojnici obnovili su aerodrom ‘Džejrah’ na severu Sirije, oštećen tokom borbenih dejstava. To je omogućilo da snage obe zemlje budu zajedno raspoređene i delovanje avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Vazdušnih snaga Sirije“, saopštilo je Ministarstvo.

Na aerodromu je obnovljena svetlosna tehnika, skoro devet kilometara utvrđenja, pista, a komandno-dispečerski centar opremljen je sredstvima veze i radarima što omogućava da se saobraćaj odvija 24 sata.
Oko aerodroma je postavljeno obezbeđenje i odbrane i postavljeni sirisjki i ruski sistemi PVO.
Na ceremoniji otvaranja aerodroma prisustvovao je komandant jedinica ruske vojske u Siriji general-pukovnik Andrej Serdjukov, sirijski ministar odbrane Ali Ben Mahmud Abas i drugi.
Prikazane su borbene mogućnosti aviona i helikoptera Rusije i Sirije, a sirijski specijalci izveli su desant i likvidirali uslovnog neprijatelja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala